Med Agdir får jeg oversikt uansett om jeg er i byen eller på gården

Gurine Seland

Med Agdir får jeg oversikt uansett om jeg er i byen eller på gården.

Gurine Seland driver familiegård sammen med mann og barn på Nærebø i Reddal, utenfor Grimstad - et område særlig kjent for sine tidligpoteter. I tillegg til å ha lang erfaring fra poteter, egg, honning, blåbær og sau har Gurine satset offensitv og investert betraktelige summer i en relativt ny og utradisjonell bringebærproduksjon. 5 500 potter med bringebærplanter i tunnel som er stipulert til en produksjon av ca. 16 tonn bringebær per sesong.

"Vi kikker på telefonen vår og så ser vi hvordan det står til."

Gurine har vært pilotkunde for Agdir friland, men er nå over første driftsår med sensoren. Hun har hatt god drahjelp av det digitale verktøyet. "Om vi er i byen, eller om vi er hjemme på gården, så kan vi ha full oversikt over produksjonen vår ute i tunnelene."

Bringebærplantene settes ut allerede i mars, og været er den største utfordringen, og særlig snøfall og frost er gir de største bekymringene. Agdir friland sensorene sender oppdaterte målinger døgnet rundt inn til Gurines smartelefon, og hun kan følge med på til eksempel luft temperatur, jordtemperatur og jordfuktighet. Hun fortsetter "Fordelene med å bruke dette systemet for oss har vært at vi har oversikt døgnet rundt."

Ta kontakt
Svein Arild Frøshaug
saf@agdir.no913 03 705