Universitetet i Agder masteremne i samskaping i teori og praksis med Agdir som case

Universitetet i Agder CoLAB er et kreativt læringssenter for samskaping, kunnskapsdeling og sosial innovasjon.
CoLAB hos Universitetet i Agder (UiA) har som mål å samle innbyggere, studenter, forskere, offentlige og private virksomheter i regionen for å sammen løse samfunnsutfordringer. Dette gjør de gjennom en rekke ulike samarbeidsformer. Agdir ble invitert inn som en konkret case for studentene å kunne jobbe med. 30.august fikk vi bruke formiddagen sammen med masterstudentene på campus.
Fra preik til praksis
Kurset "Samskaping i teori og praksis", handler om å ta fatt i en samfunnsutfordring med et regionalt tilsnitt, sammen med en ekstern aktør f.eks en bedrift. Studentene skal bruke ulike metoder og verktøy, til eksempel heter design thinking for å jobbe frem innsikt og problemstillinger, og å forsøke å finne frem til mulige «løsninger». Disse løsningene vil kunne komme den eksterne bedriften til gode i form av ny innsikt, kunnskap og god tilgang til fersk kompetanse.

Samfunnet utfordres av nye komplekse problemstillinger som krever nye tilnærminger og tverrfaglig kunnskap. I dette emnet jobber du med kreative, kritiske og samskapende prosesser for å utvikle nye løsninger på aktuelle regionale utfordringer.
Mikaela Vasstrøm, emneansvarlig for Samskaping - teori i praksis uttaler at "studentene vil få erfaring i å samarbeide på tvers av ulike fagdisipliner og innsikt i hvordan kunnskapsprosesser kan utformes med eksterne aktører. Man er helt avhengig av at bedrifter som Agdir, stiller seg åpne til å bidra for å skape en relevant kontekst for studentene." Hun legger til at "det kan bidra til å utfordre deres forståelser av bådebærekraft, regional utvikling og teknologi".
Les gjerne mer om studiet her https://www.uia.no/om-uia/fakultet/fakultet-for-samfunnsvitenskap/samskaping-teori-i-praksis
